همایش «سیره علوی»؛ نمادی روشن برای آشنایی جامعه با آموزههای نبوی و علوی
حجتالاسلام والمسلمین حکیمیگیلانی، امام جمعه معمولان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از لرستان)، ایران را تنها کشوری دانست که پساز پیروزی انقلاب اسلامی، حاکمیت جامعه آن براساس اسلام است و گفت: ایران اسلامی در بین کشورهایی که استقلال ارضی دارند، تنها کشوری است که قانون اساسی آن برگرفته از آیات قرآنکریم، سیره نبوی و علوی است.
وی با اشاره به اینکه ایران اسلامی بهعنوان کشوری که داعیه ادامه راه پیغمبر اکرم(ص) و امام علی(ع) را دارد، با معاویهها و یزیدهای زمان خود، مواجه است، عنوان کرد: لازم است ما در وهله اول سبک زندگی علوی و نبوی را در زندگی خودمان تبلیغ و ترویج داده و در وهله دوم سیره پیامبراکرم(ص)، امام علی(ع) و اهلبیت(ع) و همچنین روشهای زیستن قرآنی را به فرزندان خودمان و نسل آینده آموزش دهیم.
حکیمیگیلانی با بیان اینکه متاسفانه نسل امروز با وجود فضای مجازی، با مطالعه کتاب فاصله گرفته است، اضافه کرد: متاسفانه امروز مطالعات مردم قالباً از فضای مجازی است که مطالب آن سند و هویت چندانی ندارد، باتوجه به اینکه از کتابهای اصلی و منبع دور هستند، لازم است همایشهایی نظیر همایش ملی «سیره علوی» که در آن سیره نبوی و علوی تبلیغ میشود، گسترش پیدا کند.
امام جمعه معمولان با اشاره به اینکه امروز دشمن تمام توان خود را در پیش گرفته و کمر بسته که به نوعی باورهای دینی ما و آرمانهای مدنظر امام راحل(ره)، را از بین ببرد، افزود: امام راحل(ره) در نظر داشتند ما یک جامعه مهدوی درست کنیم که بتواند یک مکان امن بعداز ظهور امام زمان(عج) باشد، لذا دشمن تمام تلاش خود را انجام میدهد که با از بین بردن باورهای ما، ایران را نیز بهعنوان یک منطقه ناامن جلوه دهد.
وی تصریح کرد: دشمن در تلاش است که بهنوعی باورهای ما را بهعنوان یک باور عقبمانده و سنتی به جوانها و نوجوانان عرضه کرده و آنها را نسبت به ارزشهای دینی دور کند، بنابراین برگزاری برنامههایی مانند همایش سیره علوی، میتواند یک سکوی پرتاب یا نماد روشن و بارزی باشد که بتوانیم نسل آینده و جوانان و نوجوانان حال حاضر را با آموزههای نبوی و علوی آشنا کنیم.
حکیمی با اشاره به اینکه در همایش سیره علوی یکیاز محورهای اصلی که میتوانیم روی آن مانور داده و به مردم آموزش دهیم، اول منطق و دوم راه ماست، عنوان کرد: یعنی منطق خودمان را که «لا تظلِمون و لا تُظلمون» که منطق علوی است را ترویج کنیم، یعنی نه مظلوم باش و نه ظالم، را به جوانان و مردم معرفی کنیم.
امام جمعه معمولان با اشاره به اینکه راه ما همان «أَشِدّاءُ عَلَى الكُفّارِ رُحَماءُ بَينَهُم» است که در آیه ۲۹ سوره مبارکه فتح به آن اشاره شده است، اظهارکرد: نباید بگذاریم این راه برعکس شده و به اشدا علی الاسلام و رحماء علی الکفار تبدیل شود، لذا ما میتوانیم با برگزاری چنین همایشهایی، منطق اسلامی و دینی خودمان را و راهی که اسلام برای ما ترسیم کرده را تبیین و ترویج کنیم.
وی با بیان اینکه یکیاز راههایی که ما میتوانیم بهعنوان الگو در تحقق اقتصاد مقاومتی از آن استفاده کنیم، راه و سیره پیامبراکرم(ص)، امام علی(ع) و اهلبیت(ع) است، ادامه داد: کسانیکه مرید امام علی(ع) بودند در راستای اقتصاد مقاومتی موفق عمل کردهاند، بهعنوان مثال در قیام مختار زمانیکه مصعب بن زبیر به او حمله کرد، خود مختار زمانیکه با یارانش در داخل کاخ کوفه گرفتار شدند، با تدبیری آب چاه که شور بود را برای مقاومت در برابر دشمنان، شیرین کرد، که این تفکر مختار همان تفکر تحقق اقتصاد مقاومتی بود.
حکیمی اقتصاد مقاومتی را یک اقتصاد درونزا بدون تکیه به خارج از کشور دانست و افزود: با اقتصاد مقاومتی ما میتوانیم درصورتیکه ما تحت فشار باشیم، امور را به خوبی پیش ببریم و نیازی به خارج نداشته باشیم.
امام جمعه معمولان ادامه داد: در سال ۲۰۰۵ زمانیکه غزه محاصره شد، در آن زمان مسئولان کشور ما بهصورت بارزتر و روشنتر این پندار را پیدا کردند که باتوجه به اینکه اکنون دورتادور کشور ما را دشمن محاصره کرده است، اگر روزی ما نیز تحت محاصره قرار بگیریم، چهکار باید کنیم که مشکلاتمان را حل کنیم، که تنها راه آن اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: در سیره پیامبراکرم(ص)، امام علی(ع) و اهلبیت(ع)، اگر دقت کنیم میبینیم که هر بار دشمن آنها را مورد تحریم قرار داد، آنها بدون هیچگونه تقاضایی از بیرون مشکل خود را حل کردند، بنابراین اگر از دین خود پیروی کنیم و قول و فعل معصومین(ع) بهویژه امام علی(ع) را داشته باشیم، قطعاً مشکلات سد راه تحقق اقتصاد مقاومتی رفع میشود.
حکیمیگیلانی با اشاره به اینکه یکیاز کارهایی که امام علی(ع) در طول خلافت پنج ساله خود انجام داد، این بود که دست فساد را قطع کردند، تصریح کرد: امام علی(ع) بلافاصله در مقابل هرکسی که فاسد بود میایستاد، بهطوریکه دستور داد فرماندار اهواز که دچار فساد شده و بیتالمال را زایل کرده بود، در نماز جمعه شلاق بزنند.
امام جمعه معمولان ادامه داد: به اعتقاد من قوای سهگانه، مجلس، دولت و قوه قضاییه باید دست به دست هم بدهند و ریشه فساد را با الگوگیری از امام علی(ع) خشک کنند، قطعاً شاهد تحقق اقتصاد مقاومتی خواهیم بود.
وی تأکید کرد: اگر مبلغین روحانی ما سیره پیامبراکرم(ص)، امام علی(ع) و ائمهاطهار(ع) و همچنین سیره بزرگان موفق را برای مردم تبلیغ کنند و همه مردم ایران از سبک زندگی اسلامی که مدنظر مقام معظم رهبری است، پیروی کنند، قطعاً در جامعه فساد نخواهیم داشت و دشمن به هیچ شکلی نمیتواند به ما چیره شود و ما در همه عرصهها موفق خواهیم شد.